Beursvloer 2018

BEURSVLOER WASSENAAR

Beursvloer Wassenaar 2018


Op 17 april organiseerde de Vrijwilligerscentrale Wassenaar de eerste Beursvloer Wassenaar. Bedrijven, serviceclubs, scholen, maatschappelijke instellingen werden met elkaar en met lokale bedrijven en ondernemers samengebracht. Het doel van de Beursvloer: in beweging komen door gebruik te maken van elkaars aanbod en zo de lokale samenleving te verbeteren en versterken. In een informele maar dynamische sfeer werden Matches gemaakt.


Wat de één te bieden had, was voor de ander zeer gewenst. De gesloten matches hebben betrekking op materiaal, faciliteiten, creativiteit, kennis, toegang tot netwerken en menskracht. De eerste Beursvloer Wassenaar was direct een doorslaand succes met meer dan 70 gesloten matches, die gezamenlijk een maatschappelijke waarde van tienduizenden euro’s vertegenwoordigen. Niet alleen bedrijven en instellingen konden matches maken. Ook instellingen onderling hebben prachtige overeenkomsten gesloten. Florence Duinstede en het Rijnlands Lyceum Wassenaar wonnen de “leukste Match Award”.


Berry Zaat van Florence Woonzorgcentrum Duinstede en Frank Karremans van Rijnlands Lyceum Wassenaar pakten de organisatie van hun Match voortvarend op. Leerlingen van de kunstklas 4 VWO kregen een gastles van de manager zorg van Duinstede over dementie en zorg. In ruil voor de informatieve les verzorgden leerlingen een creatieve activiteit voor de bewoners op afdelingen van het woonzorgcentrum.


De bewoners namen met hulp van verpleging en de activiteitenbegeleiders rond de grote tafels plaats. Door het grote aantal leerlingen dat aan deze activiteit deelnam kon bijna een één-op-één begeleiding worden geboden. De leerlingen hadden alle materialen van school meegenomen en hielpen de bewoners met het hanteren van de grote vellen papier, de kwasten en de verf. Waar er bij aanvang nog wat onwennigheid was aan beide kanten, zat niet veel later iedereen hard te werken. Er ontstonden minstens zulke mooie contacten als schilderijen op deze middag.


“Kunst verbindt!” zegt Frank Karremans. Berry Zaat vult hem aan: “Dit is zo goed aan de Beursvloer. Op een andere manier hadden het Rijnlands Lyceum en Duinstede elkaar niet zo snel gevonden. De opbrengst van een middag als deze, aan ervaring en plezier, is onbetaalbaar.”


Na het schilderen en het opruimen werden in het restaurant, onder het genot van een hapje en drankje, alle schilderijen bewonderd. We zien stillevens, landschappen, abstracte werken, dieren en portretten. Sommige vanuit fantasie geschilderd tijdens het kletsen, een aantal vanuit de weinige herinneringen nog aanwezig. Bewoners genoten van de jeugdige aanwezigheid en de persoonlijke aandacht. De leerlingen waren zichtbaar onder de indruk van deze ervaring. Volgende week staat er voor de leerlingen nog een vervolgles op het rooster om de opgedane ervaringen met elkaar en de medewerker van Florence te kunnen delen.
Deelnemende maatschappelijke organisaties Beursvloer Wassenaar 2018:

SWZ- Care4brittlebones - Muziektheater MIYO - Scoutingverenigingen Willibrord en Van Wassenaer Van Obdam - Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers - SMOW - Service Centra Wassenaar - DIG (Dutch Integration Group) - Wassenaarse Oranjevereniging Koningin Wilhelmina - Leeuwerik op Lentevreugd-IVN - Philadelphia zorg - MEE - Omroep Midvliet - Stichting Leergeld - Wijkgemeenschap Groot Deijleroord - Stoomtrein Katwijk Leiden - Zorg - en Kinderboerderij Wassenaar - Nationale Dierenzorg - Paardensport Vereniging Koningin Emma - brandweermuseum Wassenaar - Rijnlandslyceum Wassenaar - Rode Kruis afd. Wassenaar - Rode Kruis - AED - Wereldwinkel Wassenaar - Trebol Producties - Florence Duinstede -Rotery - Gemiva - het Bruglokaal -MiddinWassenaar - Vocaliter - Buurtvereniging Kerkehout en Omgeving - Voedselbank - Gemeente Wassenaar - Scouting van Woesikgroep - 15 van Wassenaar - Stichting Vrienden van Zorgboerderij Oliehoek - Claris Zorgvilla's Wassenaar - Fotowerkgroep Silhouet - Werkgroep Fairtrade Wassenaar - BS Jan Baptist - VCW


Deelnemende ondernemers Beursvloer Wassenaar 2018:

Host Catering - Van der Meer administratiekantoor - Notarieel Juridische Adviespraktijk Tanneke den Hartog - Van den DoolRaboban - Wil Vernhout, Loopbaan - en studiekeuzecoach - Tipoitalia - GrafhicSquare - Voor den Bakker, Joost Jansen100% organised - Bos tuingereedschappen - Bos Las en Metaalwerken - Luciano's - Hartvol - Van Ede - Inner-Out - Overdevest - Vos & Vogels Belastingadviseurs - New York Pizza Wassenaar - Bakker Nick Kaptein - L'Ami-Kluswijs van Veen - Fit20 Wassenaar